A cégmódosítás a bizalom jele is lehet

Amióta csak az eszemet tudom, a húgomról az az első információ, ami eszembe jut, hogy imádja a virágokat. De tényleg, szinte már rajong értük, rengeteget ismer, a szobája mindig úgy nézett ki, mint egy kis dzsungel, tele növényekkel és virágokkal. Órákat tölt a virágok locsolgatásával, ültetgetésével, gyomlálásával… A növények körüli teendők neki mindig is kikapcsolódást jelentettek, sosem munkaként fogta fel őket. Még férjet is így választott magának, egy virágboltos családba sikerült beházasodnia. Az esküvő után annyira befogadta a férje családja, hogy még a virágbolt mögött álló céget is módosították, belevették a húgomat is. Ez a bizalom érthető módon nagyon jól esett neki, de emellett még hasznos is volt, ugyanis megtanulta a cégmódosítás rejtelmeit.

Nem egy bonyolult feladat a cégmódosítás, csak papírmunka az egész. Sokak számára éppen ettől lesz taszító, de a húgom élvezettel követte végig a folyamatot. Egy cégbejegyzésre és cégmódosításra specializálódott cég csinálta az egészet gyakorlatilag, kiegészülve egy ügyvéddel. Én azonnal ki is faggattam a húgomat, hogy mekkora összeg volt a cégmódosítás ügyvédi munkadíj része, mert meg vagyok győződve róla, hogy az ügyvédek dolgoznak a világon a legdrágábban. A várakozásaimmal ellentétben nem egy hatalmas összeget mondott a húgom, ezt még én is el tudtam fogadni és szó nélkül kifizettem volna, ha az én cégem ügyes-bajos dolgait intézte volna az ügyvéd. Azért van szükség sok esetben ügyvédekre, mert nem minden papírt vagy nyomtatványt adhatnak be hivatalokba vagy bíróságra közönséges, földi halandók, van, amit kizárólag ügyvédek nyújthatnak be. Ezzel érdemes tisztában lenni és egy életen át szem előtt tartani, nehogy valaki kellemetlen meglepetés vagy elutasítás érjen.

Ha már a cégmódosításnál tartunk, érdemes megemlíteni a cégalapítást is, ami szintén nem egy bonyolult dolog. Bár én még nem alapítottam sem céget, sem pedig kft-t vagy bt-t, de a cégmódosítást csináló cég honlapja alapján gyorsan és egyszerűen megvan az egész. Sőt, ha valaki még bizonytalankodik, hogy milyen vállalkozási formát válasszon, mit érdemes alapítania a vállalkozásához illően, akkor segítséget nyújtanak ezek a cégek, megválaszolják a felmerült kérdéseket és ha sikerült választani, akkor az egész alapítást és bejegyzést is rájuk bízhatjuk. Így nekünk nem kell a jogszabályokat bújni, utána olvasni mindennek, mert megcsinálja helyettünk egy direkt erre specializálódott csapat.