A túl sok ág nem tesz jót a fának

Egy korábbi bejegyzésemben már említettem, hogy minden álmom egy gyönyörű és hatalmas ház volt még hatalmasabb, csodaszép, virágokkal teli kerttel, és hogy ezt sikerült is megvalósítanom. Ma már olyan kertes házban élek, ahol a kert tele van virágokkal, mellettük pedig a fákat is nagyon szeretem. Így néhány gyümölcsfát is elültettünk az udvaron a tuják mellett.

Idővel viszont kiderült az, hogy a fák az évek során egyre nagyobbá terebélyesednek a kertben, így arra jutottunk párommal, hogy egy picit meg kellene ritkítani az ágakat. Gondolkodtunk azon, hogy hívunk szakembert, de végül arra jutottunk, hogy néhány ág lereszelése nem fog problémát jelenteni nekünk. Majd rájöttünk, hogy fűrészre lenne szükségünk, ami nincs itthon, hiszen azok a virágokhoz nem szükségesek, így utánanéztem annak, hogy milyen fűrészt kellene megvásárolni.

Valahogy éreztem, hogy nincs szükségünk a legnagyobb és legerősebb fűrészre, de még valószínűleg elektromos fűrészre sem. Az olvasgatások közben bukkantam rá a kézi ágvágó fűrész kifejezésre. Tehát bebizonyosodott a gyanúm, hogy nincs szükség elektromos gépre, egyszerűen egy kézi szerszámmal is meg lehet oldani az ág problémánkat.

A kézi ágvágó fűrészek mellett megismertem a cservágót, a bicskafűrészt, a keretes fűrészt, amit régebben édesapámnál is láttam, valamint olyan ágvágót is láttam, ami nem úgy működik, mint egy fűrész, hanem a két ágvágó penge közé kell helyezni az ágat, és össze kell csippenteni, mint például egy kézifogót, csak nyilván ez egy sokkal nagyobb szerszám.

Ahogy néztük a fűrész és ágvágó kínálatot, végül arra jutottunk, hogy a kisebb ágakhoz elegendő lehet az ágfűrész, de biztos, ami biztos alapon egy ágvágóra is beruházunk. Nem olyan értékről van szó, ami nagyon zsebbe nyúlós lenne, hiszen ezek a termékek néhány ezer forintért megvásárolhatók.

Ráadásul mi a futárköltséget is megspóroltuk, mivel ez a gazdabolt az online webáruház mellett rendelkezik saját üzlettel is, ahol személyesen át lehet venni a termékeket. Ez az üzlet egyébként megtalálható a nagybani virágpiacon és Szigetszentmiklóson egy raktáráruházban. Mivel ipari területről van szó, pontos GPS koordinátákat adtak meg ahhoz, hogy megtaláljuk őket. Sőt, még videós segítséget is találtunk az oldalon, aminek segítségével könnyedén megtaláltuk a helyet. A szállítási költség sem lett volna sok, de nekünk úgyis dolgunk volt a környéken, így inkább beugrottunk. Egyébként országszerte szállítanak, ajánlani is fogom őket a vidéken éli barátainknak.

Az átvétel gyorsan megtörtént, semmilyen probléma nem merült fel, pontosan úgy zajlott, ahogy azt az ember elvárja. Mondhatnám azt is, hogy minden úgy történt, ahogy a nagy könyvben meg van írva. A szerszámokon pedig már első ránézésre is látható volt, hogy minőségi darabok. Párommal egymásra nézve tudatosítottuk a másikban, hogy biztosak vagyunk abban, hogy hosszú ideig ki fognak minket szolgálni.