A virágküldők indokai

Azt hinnétek, hogy az emberek csak a szerelmüknek küldenek virágokat. Vagy esetleg néhány rajongó a rajongott színésznőnek, esetleg énekesnőnek. Ennél azonban sokkal több érdekes eset elő szokott fordulni és nekem ez az egyik kedvenc szórakozásom: figyelni hogy ki kinek és milyen szándékkal, milyen indokkal küld virágot. Nem mondom, hogy minden héten, de azért minden második héten akad valami érdekesség, újdonság, amivel eddig még nem találkoztam. Mivel a konkrét kiszállítást is mi intézzük, ezért ezeket az eseteket végig szoktam kísérni a futárfiúnkkal. Nemrég valaki egy fogorvosi rendelőbe küldött egy hatalmas csokrot, azzal az indokkal, hogy megköszönje (a fizetségen felül) azt, amit ott érte tettek. El is kezdte volna részletesen elmesélni az implantátumainak történetét, de megzavart minket egy másik ügyfél. Annyit tudtam meg tőle, hogy végig nagyon kedvesek voltak vele a rendelőben, kellemes és barátságos volt a környezet és szívesen járt oda vissza. Úgyhogy most szeretne küldeni egy csokor virágot. A futárfiú a kézbesítés után azt mondta, hogy nagyon örültek a virágnak és azonnal ki is rakták a recepcióhoz, ahol amúgy is volt már néhány cserepes növény és a váróterem is nagyon barátságosan volt berendezve.

Bevallom, mindezek után annyira szimpatikus lett a hely, hogy utánanéztem, hiszen a lányomnak már évek óta kellene egy megbízható és barátságos fogászat, ahol rendbe raknák a fogait. Szegénykémnek gyerekkorából nagyon rossz élményei vannak, mert egy tejfogával többször is visszajártunk tömésre és csak utána húzták ki. Most azonban fogszabályzó kellene neki, mert pont olyanok a fogai, mint az apjának. Az apját ez nem érdekli, de Jucust annál is inkább. Szóval betelefonáltam a weblapjukon talált számon és egyeztettem időpontot. Még azt is elmeséltem, hogy onnan hallottam róluk, hogy az én virágüzletemen keresztül küldték nemrég nekik a csokrot.

Egy hét múlva kellett mennünk Jucussal hozzájuk. Nagyon izgult szegény lány, de néhány kedves szóval elég hamar sikerült megenyhítsék a szívét. Ráadásul most nem is történt vele semmi, tulajdonképpen csak szokta a terepet, amíg én konzultáltam a doktornővel. Ez az első konzultáció ingyenes volt, de mivel Jucus hangosan és bátran rábólintott a dologra, így már meg is beszéltük a következő időpontot, a második konzultációra. Ekkor már kellett fizetnünk és ez volt az az alkalom, amikor elkészítették nekünk a fogszabályzási kezelési tervet is.

A fogszabályzás egy hosszú időt felölelő tevékenység, közben pedig én sok mindenkinek meséltem erről a fogászati rendelőről. Úgyhogy például anyósom is elment hozzájuk fogpótlás ügyében. Szerencsétlennek körülbelül egy féléve húzták ki a egyik fogát, mert lyukas volt, de nagyon sokat szenvedett vele. Próbálták tömni is, de nem maradt meg és úgy is fájt, próbálták kipucolni a gyökeret, de hasztalan. Azt mondta, annyit kínozták, hogy többet esze ágában sincs oda visszamenni, úgyhogy nagyon megörült az ajánlatomnak. Főleg, hogy most már nagyon itt volt az ideje a fogpótlásnak, hiszen a fogak megfelelő támaszték nélkül el kezdnek bedőlni, meg elmozdulni, ami tönkreteheti az egész fogsorát. Nem beszélve arról, hogy nem is egy hátsó fogról volt szó, aminek amúgy nem látszik a hiánya, csak a következménye, hanem az egyik alsó szemfogáról. Amikor elment az orvoshoz, kicsit megorrolták szegény asszonyt, mert fél év alatt már elég sok minden megváltozott a szájában és a többi fogának sem tett jót, hogy mindig csak egy oldalon rágott és harapott, de azt mondták, hogy még kezelhető a dolog, úgyhogy innentől a lányom és az anyósom is rendszeres vendégi lettek ennek a budapesti fogászati rendelőnek. Mindenesetre anyósom is sokkal elégedettebb volt, mint az előző fogászatával. Úgyhogy én csak boldogan dőltem hátra és örültem, hogy van egy biztos pont az életemben, amire nyugodtan támaszkodhatom, ha esetleg gond lenne a fogaimmal. A férjemet persze nem tudtam meggyőzni, hogy menjen el. Mondjuk lyukas foga neki sincs s ha eddig nem foglalkozott a szabályzásukkal, most már úgyis mindegy, ezért nem fogom elhagyni.