Egy érdekes új esküvői programról mesélt az egyik vásárlóm

A nővéremmel már 10 éve üzemeltetünk sikeresen egy virágboltot Budapest belvárosában. Mivel elég jó helyen sikerült üzlethelyiséget találnunk, sok betévedő új vásárlónk is van, de ugyanilyen arányban vannak visszatérő vendégeink is. Szerintem a trükk, amivel ennyi vendéget el tudunk csípni nem más, mint a közvetlenségünk. Minden vásárlónkkal beszélgetünk, próbáljuk felmérni, hogy milyen eseményre készítjük nekik a virágcsokrot vagy dekorációt, és őszinte érdeklődéssel szoktuk őket meghallgatni. Sokan már barátként térnek vissza hozzánk.

Nemrégiben nálunk járt egy jegyes pár, akik már nem egyszer vásároltak tőlünk. A fiú mindig nálunk vette a barátnőjének a szülinapi, nőnapi csokrot, de már az anyukáját is meglepte a mi virágainkkal. Most viszont az esküvőjükre szerették volna tőlünk megrendelni a menyasszonyi csokrot és az asztali dekorációkat. Ekkor nagyon izgatott lettem, mivel imádom az esküvőket! Ki is kérdeztem őket, hogy hol lesz a helyszín, hány vendég lesz, mi lesz a vacsora menü, és milyen programokat találtak ki a vendégek szórakoztatására, amit szerencsére nem vettek tolakodásnak. Beszámoltak arról, hogy egy különleges meglepetéssel akarnak kedveskedni a vendégeiknek – egy szelfiboxszal.

Ajándék a násznépnek

“Szelfibox? Az meg micsoda?”- gondoltam. Szelfiről már hallottam, de honnan jön mellé a box? Látták a zavart az arcomon, úgyhogy egyből meg is magyarázták nekem. A szelfibox gyakorlatilag egy olyan egyszerűen kezelhető fotóautomata, amely egyben fotó nyomtató is. Így tulajdonképpen a hivatalos fotós által készített képek mellett még a vendégek fotói is bekerülhetnek az esküvői albumba. A vendégek beállnak a szelfibox elé, benyomnak egy gombot az automata érintőképernyőjén, és hopp, már a kezükben is tarthatják a fotót. Ez azért nagyon hasznos, mert így a vendégek is el tudnak tenni magukkal valamit emlékbe a nagy napról. Milyen jó is lehet hónapokkal később visszanézni a kislányod, vagy éppen a legjobb haverod lakodalmáról készült vicces fotókat. Meg is kértem a párt, hogy írják már le nekem ennek a szolgáltatásnak a pontos nevét, mert a nővéremnek is akartam mesélni róla.

Miután felvettem a rendelésüket, hátra is mentem hozzá, hogy elmeséljem milyen újdonságól hallottam. Az orra alá dugtam a kis papírt, ahova a jegyes pár leírta a Selfie Gép nevét. A reakciója eléggé meglepett: “Ja, te még nem hallottál róluk? Már legalább 5 vásárló is említette, hogy őket hívta az esküvőjére” Hát ez hihetetlen… én vagyok a fiatalabb, és még én vagyok a kevésbé up-to-date az új esküvői trendekkel kapcsolatban. A nővérem mesélte, hogy a Selfie gép automatája nagyon jó minőségű képeket készít, hiszen egy tükörreflexes fényképezőgép lapul meg benne. Még kíváncsibb lettem, úgyhogy rákerestem a selfiegep.hu-ra most már én is.

Mint kiderült, ők Magyarország első selfiegép csapata, tehát ők voltak az elsők, akik ezt a remek ötletet egy vállalkozásba fordították. Már több száz rendezvényen vettek részt, legyen szó esküvőről, születésnapról, évfordulóról, vagy éppen céges buliról. Az fotóautomata mellé még fotófalat is biztosítanak, a lehető legváltozatosabb és látványosabb mintákkal. Ez azért jó, mert akár hozzá is lehet hangolni a fotófalat az esküvői dekoráció, vagy a meghívó színeihez. Sőt mi több, egy egész asztalnyi vicces kiegészítő kellékkel is meglepik a fotózkodni kívánó társaságot: parókákkal, szemüvegekkel, álarcokkal, stb…

Emellett még annyira rugalmasak is, hogy akár a helyszínen meg is hosszabbítható a szelfibox bérlés időtartama. Ezen nem lepődtem meg, hiszen több száz rendezvény alatt már lehetett alkalmuk kitapasztalni, hogy az éjszakába nyúlva a sokadik finom ital után a vendégeknek egyre több fotóötletük támad, és még a szégyenlősebbek is nagyobb lelkesedéssel állnak a kamera elé. Ha pedig az ügyfél előre kéri, bármilyen feliratot, logót, dátumot is rá tudnak nyomtatni a képekre, valamint az esküvői fotóalbum elkészítésében is örömmel segédkeznek. A képeket végül digitálisan is eljuttatják a megrendelőhöz, így nem kell attól tartania, hogy soha nem láthatja azokat a fotókat, amiket a vendégek esetleg zsebre vágtak.

Ezt a jópofa ötletet a későbbiekben az ismerőseimnek is fel fogom dobni, ha nem tudnának szórakoztató programokkal előállni a rendezvényükön, az már biztos!