Egy nagy kert előnyei

Fiatalkoromban mindig is az volt az álmom, hogy egy kétemeletes, gyönyörű házam lesz hatalmas kerttel, amit majd telis-tele ültethetek szebbnél szebb virágokkal. A hortenzia a kedvencem, illetve a nyári orgona, amelyre temérdek szám jönnek a pillangók. Kizárólag az élő virágokat szeretem csodálni, amelyek vidáman nyílnak a napsütésben és élelmet szolgáltatnak a dolgos méheknek. Az unalmas művirágoktól, illetve a letépett, kókadozó szálaktól viszont mindig is ódzkodtam. Mindenképpen magam akartam felnevelni a saját kis növényeimet, illetve egy kis konyhakertet is létre akartam hozni, amelybe olyan zöldségeket termeszthetek, amilyet szeretnék. Mindehhez természetes sok pénzre, időre és energiára van szükség, de én mindig is biztos voltam benne, hogy elérem az álmomat, hiszen már apukám is kertész volt, és anyukám is kiskorom óta sokat mesélt a növényekről és a gondozásukról. És valóban, tavaly nyáron végre beköltözhettem a saját házamba, amely bár koránt sem mondható nagynak, és csupán egyetlen szintből áll, de cserébe a kert valóban hatalmas, így alkalmas a növénytermesztésre. Illetve, mint kiderült, egy olyan környezetbarát fűtőrendszer telepítésére is, mint a hőszivattyú!

Valójában teljesen véletlenül bukkantam rá a Klíma Global oldalára, amikor a nappaliba szerelt klíma cseréjén gondolkodtam, ugyanis az előzővel mindig csak a gond volt. Még a ház előző tulajdonosa szereltette be, de elég silány minőségűt választott, így tulajdonképpen csak fogyasztotta az energiát, ha be volt kapcsolva, de sok hasznát nem vettem. Minden esetre annyi haszna volt, hogy ennek kapcsán találtam meg a céget, amely egyaránt megoldást nyújtott a klíma-gondra, és megismertetett ezzel a fantasztikus, energiatakarékos és zöld fűtési rendszerrel.

Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól! Ez a Klíma Global mottója, ugyanis ezt a két terméket rendelhetjük meg tőlük. Én bevallom azelőtt még sosem hallottam a hőszivattyúkról, de például a napelemmel már korábban is szemeztem, ez pedig ahhoz hasonlóan kiválthatja a gáz, illetve elektromos fűtést és az ezzel járó magas rezsit, illetve típustól függően akár meleg vizet is előállíthatunk vele.

A hőszivattyúk működése, mint az a Klíma Global oldaláról kiderült, egyszerű: csak rá kell őket csatlakoztatni a radiátorra, vagy a padló-, esetleg mennyezeti fűtőrendszerre, és a környezet hőjét felhasználva felmelegítik nekünk a kívánt helységeket.

A hőszivattyú telepítés kevés kritériumai közül az egyik, hogy a kertben álljon rendelkezésre akkora földterület, amekkora szükséges a rendszer működéséhez. Mivel nekem most nagy kertem van, ez nem okozott problémát, de ha valaki kisebb kerttel rendelkezik, választhat olyan hőszivattyút, amelyhez elegendő egy kisebb kültéri egység is. A Klíma Global kínálata meglehetősen széles, illetve tizenöt év tapasztalattal rendelkező cégről van szó, így szinte bármilyen igénynek megfelelő terméket tudnak javasolni. Természetesen mielőtt belefognának a fűtőrendszer vagy a klíma beépítésébe, kijönnek a helyszínre és felmérik a lehetőségeket, és azok figyelembevételével kínálják a számunkra legalkalmasabb berendezést, így biztosan tudhatjuk, hogy a legmegfelelőbbet kapjuk. De a cég egyébként garanciát is vállal a termékeikre. Ha megtetszik valamelyik szolgáltatásuk nincs más dolgunk, csak ki kell töltenünk egy árajánlat kérő lapot, és ők hamarosan felkeresnek minket.

Én pont így tettem és életem talán egyik legjobb döntése volt, hogy őket választottam. Mivel egy profi cégről van szó, pontosan tudják melyik modelleket érdemes választani, amik hosszútávon is gond nélkül fognak üzemelni. Igaz mind a klíma, mind a hőszivattyú viszonylag nagy beruházásnak tűnhet elsőre, de ha arra gondolunk, hogy mennyit spórolunk majd például a hőszivattyúval hosszú távon, máris láthatjuk, hogy megéri, akár egy hatalmas épületet, akár csak egy kis garzonlakást akarunk vele fűteni. A Klíma Global ráadásul az ország egész területén vállal hőszivattyú telepítést, míg ha klímát rendelünk tőlük, azt szintén kiszállítják az országon belül, és Komárom-Esztergom, illetve Győr-Moson-Sopron megyében akár be is szerelik nekünk, ha pedig máshova rendeljük kiváló szakembereket tudnak ajánlani. Én is Pesten lakom és akit ajánlottak teljesen korrekt volt és precíz, az új klímám azóta is kiválóan szuperál.

Mellesleg azt is megtudtam tőlük, hogy mi volt a gond az előző klímámmal. Mint kiderült gyakori probléma, hogyha nem hozzáértőktől rendeljük a berendezést, és nem olyat veszünk, ami a mi igényeinkre van szabva, akkor az bizony sokszor tönkre mehet, illetve nem fogja megfelelően ellátni a feladatát. Eleve a típus és a méret is fontos, nem csak a márka. Például lehet, hogy volt egy klímánk az egyik lakásban, ami kiválóan működött, de új lakásba költözve már egy teljesen más típus lesz az ajánlott. A rosszul kiválasztott méretű klíma például nehezen tudja befűteni vagy lehűteni az egész ingatlant, viszont mint az az én korábbi klímám esetében is igaz volt, sokkal nagyobb lesz a fogyasztása, de jelentősen kisebb a teljesítménye, mint egy odaillő darabnak. Éppen ezért lényeges, hogy profik mérjék fel a helyszínt és határozzák meg, hogy mekkora berendezés szükséges a kívánt hőmérséklet eléréséhez. Emellett természetesen elengedhetetlen a rendszeres karbantartás és tisztítás is, amiket szintén jó ha hozzáértő és tapasztalattal bíró szakember végez.

Ami szintén problémát jelenthet, az a kevésbé jó minőségű klíma. A cég is kiemeli, hogy ez esetben nem érdemes a vételáron spórolni, hiszen ha a termék rövid időn belül tönkremegy vagy állandó javítást igényel, később sokszorosát kell majd ráköltenünk. Illetve az sem utolsó szempont, hogy a házunk jól szigetelt, és huzatmentes legyen, mert még a legjobb, legdrágább klíma se fog tudni megfelelően működni, ha az igények adottak. De ezek természetesen mind kiderülnek a helyszíni felmérés során, és biztosak lehetünk benne, hogy a cég nem fog nekünk eladni egy drága berendezést, ha látják, hogy az ingatlanunk nem alkalmas az üzemeltetésére.

Nekem csupa pozitív tapasztalatom volt mind a szakemberekkel, akik beüzemelték a klímát és a hőszivattyút, mind magukkal a termékekkel. Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól! Ha a te érdeklődésedet is felkeltette ez a környezetbarát fűtőrendszer, vagy épp egy klíma beszerzésén gondolkodsz, akkor jó szívvel ajánlom a Klíma Globalt.