Egy virágkertészeti kiállítás sem az igazi, ha nem működik a WC

Nemrég egy barátnőmmel, Julival, akivel közös szenvedélyünk a virágok termesztése, elmentünk egy virágkertészeti kiállítására. A kiállítást magát sátrak alatt rendezték be, nagyon hangulatos volt az egész, és egy stílusos, aprócska étteremben egész napos állófogadás is várta a kiállítás látogatóit.

Mi már kora délelőtt ott voltunk, az asztalon pogácsák voltak és egyéb, ízletes péksütemények, a sátraknál pedig, ugyan még korán volt, már egész komoly volt a nyüzsgés, sokan vásároltak is.

Istenien telt az idő, véletlenül még egy orchidea-kereskedéssel foglalkozó közös ismerősünkbe, Natáliába is belebotlottunk, aki felhívta a figyelmünket rá, hogy hamarosan egy kis, fél órás előadás is lesz a különböző orchideafajtákról, amit ő fog tartani. Erre végül el is mentünk, aztán pihenő gyanánt visszatértünk az állófogadásra, ahol már fel is voltak szolgálva a hidegtálak.

Evés után belevetettük magunkat a kiállításba, s már vagy egy órája gyönyörködtünk a szebbnél szebb virágokban, amikor az egyik árustól fülünkbe jutott a hír, hogy állítólag elromlott a WC, nem lehet egyelőre használni, és hogy kissé a személyzet is tanácstalan, mert a cég embereit, akikkel az étteremnek karbantartási szerződése van többek között duguláselhárítás esetére is, nem lehet elérni.

Na, ennek én sem örültem, mert a 3 dl tejeskávém után lassacskán készültem volna már a WC-re, és persze sokan mások is így voltak a dologgal. Kétségbeesetten kérdeztem Julit, hogy akkor most mi lesz, a közelben nincs semmi, csak a pusztaság meg az autópálya, ő pedig egy egy bokrosabb rész felé mutogatott, miközben halvány mosollyal megvonta a vállát.

Kissé bosszankodva el is mentem a bokros körutamra, majd az árushoz visszaérve meglepődve tapasztaltam, hogy Juli és Nati már nincsenek ott. Az árus mondta, hogy keressem őket bent, az állófogadáson, mert WC-ügyben mesterkednek valamin. Bementem, és Juli egy méretes sonkatekercset rágcsálva, vidáman újságolni kezdte, hogy képzeljem el, úgy fest, hogy megoldották a problémát, mert Nati ismert egy nagyon jó duguláselhárítással is foglalkozó csapatot, s állítólag hamarosan meg is érkeznek.

Ennek megörültem, de azért megkérdeztem Natit, hogy tényleg annyira jó-e ez a csapat, vajon nem lesz-e mégis az a vége a dolognak, hogy idő előtt le lesz fújva a kiállítás meg a programok hátralevő része. Amire nem számítottam, az az volt, hogy Nati nem csak hogy megnyugtatott, de még arra is rávett, hogy magam is elmentsem az oldalukat.

Elmesélte, hogy már számtalan ügyben hívta ezt a céget, csőtörésnél, WC-tartály javításnál, de még fürdőkád-felújításnál is, és minden alkalommal hibátlan munkát végeztek korrekt áron.

Erre már én is érdeklődni kezdtem, hisz nehéz ennyire megbízható céget találni, és Nati tovább mesélte a dolgot. Azt mondta, hogy ő például az ő oldalukról tudta meg, hogy létezik olyasmi, hogy a duguláselhárításra használt szert végül még nagyobb dugulást hoz létre, és hogy kiderült, hogy vele is ez történt egy alkalommal, s akkor hívta ki ezt a vállalatot először.

A döntésében az is közrejátszott, hogy a honlap design nagyon egyszerű és ízléses volt, az információk elrendezése pedig felhasználóbarát és könnyen áttekinthető. Nati át is küldte nekem az oldalt, s valóban, rendkívül letisztult felület fogadja a látogatót. És ami még fontosabb, hogy komoly, 30 éves tapasztalatuk van, és 0-24 órás ügyelettel dolgoznak.

Hasonlóan fontos tud lenni az is, hogy akár egy óra alatt is ki tudnak érni a helyszínre. Kicsit lejjebb görgetve további pozitívumok sorjáznak a szemünk előtt, például nem kell félnünk attól sem, hogy amatőr szerelő érkezik hozzánk, aki esetleg nagyobb bajt csinál még a meglévőnél is, ugyanis kizárólag képzett vízszerelő szakemberekkel dolgozik a cég.

És tényleg, ahogy Nati mondta, szinte minden típusú vízzel kapcsolatos munkát vállalni tudnak, lefolyótisztítás, csatornatisztítás, csatornázás, és még a viszonylag ritkább darálós WC-k szereléséhez is értenek.

Közben már Juli is az oldalt nézegette, és közbeszólt, hogy még ingyenes visszahívást is lehetséges kérni náluk, sőt, a kiszállás is ingyenes, amennyiben végeznek munkát is a helyszínen.

Közben láttuk, hogy épp meg is érkezett a csapat, tényleg nagyon gyorsak voltak, és azonnal munkához is láttak. Na, látod, mondta Nati, és rám mosolygott, nem lesz itt lefújva semmi, annyiról van csak szó, hogy bizony a duguláselhárításhoz is érteni kell, ugyanúgy, mint a virágokhoz, hogyha jó eredményt akarsz.

És tényleg, a WC hamarosan újra használható volt, s a teljes program lemehetett gond nélkül. Este negyed órás fényfestés koronázta meg a kiállítást és a vásárt, és láthatóan mindenki vidáman és elégedetten távozott a kimerítő, de tartalmas nap végén.