Ezért van szüksége napelem erőműre egy virágkötőnek

Régebben többször próbálkoztam cserepes virágokkal, hogy nevelgessem őket, de valamit mindig elrontottam. Évekkel később eldöntöttem, hogy újra belevágok, hátha sikerült tanulnom a korábbi hibákból.

Egy ismerősöm virágkötőként dolgozik és az ő üzletébe látogattam el, ahol megláttam egy apró napelemekkel működő, műanyagból készült virágot. Ezekben a napelem persze arra volt jó, hogy mozgassa a szirmokat. Erről pedig eszembe jutott egy cikk és egy fotó, amit láttam: egy művész által tervezett napelem erőmű, aminek virág formája van.

Viccesen megjegyeztem az ismerősömnek, hogy nem gondolkozik-e ő is ilyen virágos napelem erőművön. Meglepett a válasza, mert azt mondta, hogy gondolkozik rajta, hogy saját kertészetet nyisson, és oda szüksége lehetne egy kisebb napelem erőműre.

Egy kis tájékozódás után meg is találta azt a profi szolgáltatót, akiket fel fog kérni a műveletre. A választott cég elsősorban vállalatoknak nyújt segítséget a napelemes rendszerek kiépítésében.

Azért is őket választotta, mert a referenciáik között több nagy munka is szerepel, többek között egy fémfeldolgozó üzemnek is építettek napelem erőművet.

Ami másik ok, ami miatt mellettük tette le a voksát, hogy nagyon könnyen lehet árajánlatot kérni. Van egy kitölthető mező a honlapon, ahol meg kell adni néhány személyes adatot, és egy üzenetet is lehet írni arról, hogy mi is az elképzelés. Ezután már nincs semmi dolga a megrendelőnek, csak várni, hogy kapjon egy kalkulációt.

Ez az a honlap, amiről a barátnőm beszélt.

Persze ez a dolog egy kicsit még várat magára, mert először meg kell lennie a helyszínnek, hiszen a pontos tervezés csak a helyszíni szemle után kezdhető el.