Ha ezt előbb tudtam volna…

Virágüzletben dolgozni néha nagyon izgalmas tud lenni. Már csak azért is, mert mindig új embereket ismerhetek meg, ezáltal pedig sokszor új dolgokról kapok információt, új dolgokat tanulhatok. Igaz, nem vagyok annyira a fecsegős típus, így inkább csak azzal szoktam komolyabb beszélgetésekbe kezdeni, akiket már ismerek, akik szinte törzsvásárlók nálam. Az újakkal pedig mindig kedves vagyok, segítőkész és egy idő után kölcsönös lesz a szimpátia, ami miatt aztán visszatérnek hozzám, ezzel pedig nekem is nagy örömet okozva.

Már tudom Irma néni unokáinak a sztoriját, azt, hogy Pista bácsi merre lakik és hogy miért jön minden héten tulipánokért hozzám, vagy éppen két perc alatt azt is megtudom, hogy a fiatalember, aki éppen randi előtt nálam vásárol virágot, milyen hölggyel fog találkozni. Régebben azt hittem, az emberek többsége bunkó, kedvtelen, nem segítőkész, és semmi mással nem törődik, csak magával. Mióta itt dolgozom, ez a véleményem teljesen megváltozott.

A minap ismét Irma néni volt nálam, szokás szerint az unokák is szóba kerültek, de most kivételesen számomra is tartogatott meglepetéseket ez a kis történet. Irma nénin egyedül lakik, a férje két éve sajnos elhunyt. Szerencsére Irma néni nem roskadt magába, ugyan nagyon szerette, de elfogadta, hogy senki nem él örökké. Ott a családja, akik nagyon szeretik, az unokák akik gyakran meglátogatják, szóval érzi, hogy neki bizony van még miért élnie. Egyik hétvégén ott voltak az unokák, mert megbeszélték, hogy elmennek közösen bevásárolni Irma néninek. Az unokák már felnőttek, a fiúnak van is saját kocsija, így könnyen ment a bevásárlás. A lány unokája, Dia pedig imád főzni, így megbeszélték, hogy ő ott marad utána és közösen főznek egy finomat. A lány rögtön elővette a telefonját, hogy megmutassa Irma néninek, mit talált nemrég.

Talált egy weboldalt, ahol a különböző reklám újságok össze vannak gyűjtve, át lehet őket lapozgatni, benne van minden fontos információ, így az ember könnyebben tudja tervezni a bevásárlásait is. Mindig jelzik az újság alján, hogy mettől meddig érvényes az újság, így aztán könnyű a használata. Megmutatta Irma néninek a https://akcioleso.hu/pepco-akcios-ujsag weboldalt, ugyanis Irma néni szeretett volna venni néhány ruhát és néhány műanyag ételhordót, illetve kisebb apróságokat még. Ezeket a Pepcoban is be lehet szerezni. Bevallom, sokáig nem ismertem ezt az üzletet. Hallani hallottam róla, mert sokan mesélték már, hogy ott vettek ruhát maguknak vagy éppen a gyereküknek.

Kíváncsian hallgattam a sztorit, hiszen ha ez az oldal tényleg ilyen jó, akkor nekem is muszáj megnéznem. Hát mennyivel könnyebb lenne így bevásárolni, hogy tudom, mikor és hol milyen akciók vannak. Tudom, a postás vagy éppen a szórólapos is osztogat ilyeneket a postaládákba, de nekem a szőr is feláll a hátamon, ha este munka után hazamegyek, megnézném a postaládám és tele van szóróanyagokkal. Attól a látványtól még a kedvem is elmegy attól, hogy megnézzem az újságokat, pedig tudom, hogy az én érdekem lenne, mert így tudnám, mikor mit lehet olcsóbban megvenni.

Szóval Irma néni elmesélte, hogy közösen megnézték ezt az oldalt, megnézték az újságokat, aztán a bevásárlás után gyorsan beugrottak egy közeli Pepcoba. Megvette ott is, amit akart, aztán hazamentek. Az unokájával főztek egy finomat, aztán jót beszélgettek.

Amikor mesélte ezt a sztorit, még aznap megnéztem az oldalt, és utána szépen leírtam magamnak, mi mennyibe kerül, legalább is azokat, amikre nekem szükségem volt. És sokkal könnyebb, egyszerűbb és olcsóbb volt így a bevásárlásom.