Hogy jön össze a virágkötészet és a fürdőkád? Hát, így!

Bianka, a barátnőm, akiről már meséltem, tudjátok, a virágos lány. Kezdem nagyon irigyelni őt, mert nemcsak az álmait éli, de egyre inkább belecsöppen izgalmas és kihívással teli dolgokba. Így esett, hogy neki köszönhetően én is részese lehettem egy kiállításnak, ami első blikkre kicsit sem a virágokról szól.

Növények a fürdőben?

Sokan szeretik, ha van valami zöldség a fürdőszobájukban. Nekem speciel élethű műnövényeim vannak, mert fény az sajnos nincs bent és nem maradnának életben. De van olyan ismerősöm, akinek van fürdőszoba ablaka és nála gyönyörű páfrányok növekednek a párás klímán. Meg ismerek olyat is, aki vágott virágot tesz be a fürdőbe. Szóval vannak itt fürdőszoba ötletek, de lehet még a dolgokat fokozni, és ezt csak nemrég tudtam meg. Bianka ugyanis megbízást kapott egy fürdőszoba börze dekorációjának kivitelezésére. Na, így jön össze a sok virág a káddal, meg a csempével.

Expóra fel!

Amikor a barátnőm elmesélte, hogy ekkora projekttel bízták meg, leesett az állam, és már láttam magam előtt a mindenféle fürdőket a pompázatos virágokkal. Mert, ahogy később kiderült, tényleg arról volt szó, hogy egy ilyen kiállításon több gyártó jelen van, IKEA szerűen berendezett, ál-fürdőszobákkal, amiket meg lehet nézni, és persze bármi megrendelhető. Bianka pedig az egész kiállítást ellátta virág kompozíciókkal, és már napokkal előbb látta, hogy, milyen kiállítók lesznek. Így álmodta meg, hogy mondjuk egy csupa kék és fehér színű fürdőt sárga napraforgókkal dobjon fel, vagy, hogy a barna márványhoz a fehér vitorlavirág megy, és még sorolhatnám. Én már a kiállításon láttam a végeredményt, a kedvencem egy fekete csempéjű fürdő volt, benne egy hatalmas, rusztikus kád, és a barátnőm rózsaszín orchideákkal tette tökéletessé.

Én is akarok egy ilyet!

Teljes szerelembe estem ezen a kiállításon, pedig korábban – a virágokkal ellentétben – a kádak, padlólapok, és csaptelepek nem hoztak lázba. De itt olyan fürdőszoba ötletekkel találkoztam, hogy elhatároztam, én is át fogom alakítani az enyémet. Most olyan kis snassz, tipikus fürdő, fehér káddal, krémszínű csempével, fehér mosdókagylóval. Viszont, amiket a kiállításon láttam… Lehet, hogy nem két fillér, de akarok egy trendi fürdőt. Begyűjtöttem jó pár prospektust, illetve az egyik kiállító ajánlott is egy oldalt, ahol nagyszerű fürdőszoba ötletek vannak, és, ha valaki laikus, akkor is segítenek megalkotni, megtervezni és kivitelezni az álomfürdőt. Így keveredtem a fürdőszobaötletek.hu –ra, amit nektek is jó szívvel ajánlok, mert rengeteget tanultam az elolvasásával. Én már eldöntöttem, hogy őket fogom megbízni a tervezés szakmai részével, mert felnyitották a szememet, hogy mennyi fontos apróság rejlik ebben a dologban.

A mai napig a szemem előtt van az a fekete fürdőszoba a rózsaszín virágokkal. Bár én nem vagyok ennyire szélsőséges és bátor sem, hogy bevállaljak egy ilyen sötét színt, a kávébarna már játszik. Azt hiszem, ahhoz is menne a rózsaszín, és orchideákból már láttam elég menő mű változatokat is. Bár a barátnőm megígérte, hogy ha kész lesz a fürdőm, ő fog hozni nekem az „avatóra” valami hozzáillő növényt. Bárcsak már ott tartanánk! De, ami késik, nem múlik, és én addig is nagy élvezettel olvasgatom a honlapot, és készülök a nagy átalakításra. Rég hozott már lázba valami ennyire, sosem gondoltam, hogy majd pont a fürdőszoba ötletek új megvilágításba helyezése ragad majd magával ennyire. Nektek volt már olyan, hogy egy addig teljesen idegen terület totál beszippantott titeket?