Hogy rózsás legyen a helyzet

Az egyik barátom nemrég nagyon összeveszett a menyasszonyával. Nem is tudom, hogy a veszekedés elég erős kifejezés-e ahhoz, ami kettejük közt történt, mivel egy nézeteltérés akkora éket vert közéjük, hogy a barátom kénytelen volt nálam aludni néhány napig.

Szegény rettentően meg volt ijedve, mivel semmilyen épkézláb ötlet nem jutott eszébe, amivel kiengesztelhette volna.

Többször is összedugtuk a fejünket, és hosszas órákon át gyártottuk az ötleteket, amelyek megenyhíthetnék a menyasszony szívét, de valahogy nem jutottunk egyről a kettőre.

Ezek szerint, egyikünk sem kimondottan a téma szakértője.

Egyetemi tanulmányaimból úgy rémlett, hogy mindenkivel lehet hatni valamelyest olyan dolgokkal, amelyekre szívből vágyik.

Ebből kiindulva, már csak arra kellett rájönni, hogy mi a kedves menyasszony szívbéli vágya.

A barátom némi kéztördelés után, nagy nehezen elmondta, hogy legutoljára a fehér rózsákról és a kerékpárokról beszéltek, de hogy pontosan mi lett a beszélgetés végkimenetele, arra már nem emlékszik.

Úgy voltam vele, hogy ennyi információ már éppen elég lesz ahhoz, hogy legalább egy lépést tegyünk előre: már csak temérdek csokor fehér rózsát, valamint egy vadonatúj biciklit kellett szereznünk.

A barátom ezt a gesztust kissé túlzásnak érezte, hiszen mégiscsak egy nézeteltérésről van szó. Én mondtam neki, hogy inkább most tegyen valami lenyűgözőt, amivel hosszabb időre bebiztosíthatja magát, minthogy egy szimpla bocsánatkérés után megint boruljon az egész már a második napon.

Felvilágosítottam, hogy a menyasszonynak valószínűleg az a baja, hogy nem érzi magát igazán szeretve, így pedig igen könnyű lesz a későbbiekben is konfliktusba bonyolódni.

Azt tanácsoltam neki, hogy valósítsa meg ezt a rózsás-kerékpáros ötletet, és a továbbiakban is tegyen olyan gesztusokat, amelyek a menyasszonya szerethetőségét erősítik.

Azt hiszem, ezzel már túl is léptem a baráti hatásköröm vonalain.

kerékpártartó

Már csak egy príma kerékpártartóra volt szükség az engesztelési ötlet kivitelezéséhez.

Így találtunk rá az autofelszerelesek.hu-ra, ahol többféle kerékpártartó közül is van lehetőségünk választani: kényünk és kedvünk szerint válogathatunk a vonóhorogra, a tetőre, továbbá a hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartók dimenziójában.

Az autofelszerelesek.hu-n az is világosan fel volt tüntetve, hogy a tetőre szerelhető kerékpártartóknak köszönhetően akár öt bicikli biztonságos szállítására is lehetőségünk adódik.

Mindezt elolvasva, a barátom számára nem volt túl nehéz eldönteni, hogy a tetőre illeszthető kerékpártartót fogja választani.

Annál is inkább, mivel az ebbe a csoportba tartozó kerékpártartók nem kötöttek autótípushoz: bármilyen hagyományos tetőcsomagtartóra felszerelhetőek.

Az autofelszerelesek.hu-n olvasott szimpatikus információk után már csak a megfelelő biciklit kellett kiválasztani.

Gyorsan el is ugrottunk a közeli sportboltba, vettünk egy dekoratív kerékpárt, és még pár napig tökéletesítettük a tervet, nehogy végül mindketten pórul járjunk.

Szerencsére, legalább tíz csokor fehér rózsát sikerült feltennünk a kerékpár, illetve a kerékpártartó mellé: indulhatott is az engesztelési projekt.

A barátom menyasszonya először igen haragos arckifejezéssel nyitott ajtót (én viszonylag messziről figyeltem a jelenetet), aztán a sok-sok rózsától és a kerékpártól valahogy ellágyultak a vonásai.

Örültem, hogy részt vehettem egy békülési folyamatban, és annak is, hogy rátaláltunk az autofelszerelesek.hu-ra.

Anélkül ugyanis nem lett volna túl rózsás a helyzet.