Jó ötlet a használt laptop vásárlása? Virágot sem veszünk, csak frissen.

Talán túlzó a fenti mondatom, de kicsit félve veszek bármiféle használt dolgot. Nem mondom, a turiban szeretek kutatni, mert tényleg zseniális dolgokra lehet bukkanni, de ott megfogom, látom a minőségét, anyagát a dolgoknak. Azt viszont tudom, hogy a pasik mindenből az újra vágynak, kell az új iPhone, az új X-Box, az új autó, és sorolhatnám. Elhatároztam, hogy beszerzek egy laptopot, amire telepíttetek valamilyen jó grafikai programot, mert a virágokról készült fotóimat szeretném szerkesztgetni, kipofozni, és indítani egy jó Instagram oldalt róluk. Ehhez azonban azt mondták a haverjaim, hogy egy stabil gépre van szükségem, mert a jó grafikai, vagy képszerkesztő programok sok energiát vesznek el a géptől, vagy sok memóriát, valami ilyesmi.

Először újban gondolkodtam, de az áruk elég horribilis. Pláne, ha kérek rá mindenféle szoftvert, na akkor aztán otthagyhatom egy egész havi fizetésem minimum. Így elkezdtem nézelődni a hirdetési oldalakon, hogy milyen használt laptopok vannak. Sokan raknak fel hirdetést használt laptop vásárláshoz, de arra jutottam, hogy egy magánszemély azt mond, amit akar, és ha kifizettem neki zsebbe a régi gépe árát, és mégis van valami gebasz utána, akkor nincs garancia, nincs jótállás, és bukom az egészet. A barátaim mind azt mondták, ne vegyek használtat, de valamiért reménykedtem, hogy találok nekem megfelelőt, és nem vernek majd át. Szerencsére az egyik barátom azt mondta, nem hülyeség megpróbálni ezt az utat, de keressek valami szervizet, vagy laptop gurut, aki foglalkozik használt laptop eladással is. Aztán eszébe jutott, hogy ahova ő hordta a régi nagy gépét, ott mintha lenne használt szervizelés is, és ő meg volt velük elégedve mindig.

Rákerestünk az oldalukra, ők a pcmentor.hu, és tényleg kiderült, hogy van náluk használt laptop, de azon túl mindennel foglalkoznak, ami hardver és szoftver, és vagy 8 éve már a piacon vannak. Nekem fontos, hogy megbízhatóak legyenek, ezért miután átolvastam a weblapjukat, bementem a budai üzletükbe, hogy segítséget kérjek, és, hogy megbizonyosodjak teljesen, a virágos képeim szerkesztgetésére tudnak nekem adni egy totál jó, stabil használt laptopot is akár. Nagyon kedvesek voltak, és elmondták, hogy nem én vagyok az első vagy az utolsó, aki azért óvatos ebben a témában, de higgyem el, ha náluk szervizelt és általuk kínált gépet vásárolok, akkor garanciát vállalnak a minőségre, és, hogy hiába használt, még jó ideig kiszolgál majd engem. Aztán részletesen is elmesélték, hogy ők nemcsak átvizsgálják a használt laptopot, hanem ki is tisztítják, a hardver részét is, minden szükséges programot rátelepítenek, ellátják védelemmel, tesztelik a gyorsaságát és hat hónap garanciát vállalnak minderre. Engem teljesen meggyőztek és megnyugtattak, segítettek is kiválasztani a megfelelő „példányt”, így most már boldogan szerkesztgethetem a növényes fotóimat, és az Insta oldalamat is hamarosan elindítom!