Még a virágboltban is szükség van munkavédelmi eszközökre

A munkavédelem szóról a legtöbbeknek talán nem a virágbolt jut eszébe elsőként. És valóban, virágboltosnak lenni nem éppen olyan szakma, amihez munkavédelmi kabát vagy bakancs kéne. Viszont virágboltosként elmondhatom, vannak bizonyos munkavédelmi eszközök, amik a virágboltban is kellenek a munkához.

Én például csokrok kötése vagy koszorúk készítése közben mindig használok valamilyen kesztyűt, hiszen az ágak, a szárak vagy esetleg tövisek könnyen okozhatnak nem igazán nagy méretű, ugyanakkor nagyon kellemetlen sérüléseket. Az sem ritka, hogy ha valami szárazabb anyaggal dolgozom (pl. őszi ajtódíszeknél vagy koszorúknál), hogy védőszemüveget húzok. Egyszer ugyanis csak a szerencsén múlt, hogy nem szúrta ki a szemem egy felpattanó levágott ágacska. A kesztyűn és védőszemüvegen kívül gyakran hordok valamiféle köpenyt vagy kötényt is, mivel egyes virágok fognak, illetve a virágokkal való munkálkodás közben gyakran folyik víz is mindenfelé, ami jó, ha nem az ember ruháján köt ki.

A virágboltban is szükség van tehát bizonyos munkavédelmi eszközökre, melyeket szeretek munkavédelmi üzletből beszerezni. Eddig azonban mindig problémát jelentett, hogy az üzletek jellemzően hasonló nyitva tartással működtek, mint az én boltom, és emiatt sosem volt időm elmenni a felszerelésekért. Nemrég az egyik ismerősöm, aki gyógyszerészként dolgozik, mesélte, hogy ők a patikába minden munkaruhát és munkavédelmi felszerelést online rendelnek a LumaxPro.hu weboldalról. Mondta, hogy az oldalon mindenféle munkaruhát és munkavédelmi cuccot lehet kapni, így ajánlja nekem is. Hazaérve rá is kerestem a neten.

A LumaxPro.hu online munkavédelmi áruház

A LumaxPro.hu egy munkavédelmi szakáruház, melynek üzlete a Bécsi úton található Budapesten. Emellett azonban széles választékot felmutató munkaruházati és munkavédelmi webáruházat is üzemeltetnek.

A webáruház kínálatában találhatunk munkacipőket, munkaruházati cikkeket, különféle védőeszközöket, illetve egyéb, nem kifejezetten munkavédelemhez kapcsolódó kiegészítőket is kaphatunk. Az internetes bolt kínálatában könnyen és gyorsan tájékozódhatunk, köszönhetően a jól felépített és részletes menüpontoknak.

A “Munkacipő” menüpontra kattintva nyolc további alkategóriát találhatunk. Külön oldalon szerepelnek a különböző igényeket kielégítő munkavédelmi bakancsok. Valamint szintén külön-külön kategóriákat képeznek a munkavédelmi cipők, munkavédelmi szandálok, munkavédelmi papucsok és klumpák, illetve munkavédelmi csizmák. Emellett a LumaxPro.hu-n vásárolhatunk még különböző cipőkhöz kapcsolódó kiegészítőket (pl. cipőfűzőt), zoknit, valamint biztonsági kalucsnikat is.

A “Munkaruházat” menüpont alatt nem csak kifejezetten munkához vagy munkavédelemhez kapcsolódó ruházati cikkeket találunk. Hanem vásárolhatunk néhány általános ruházati terméket is, pl. pólókat, ingeket és dzsekiket. Az alapvető “Munkaruha” alkategória mindenféle ruházati elemet tartalmaz a munkaruha szettől a munkaköpenyig. Az oldalon ezen kívül külön kategóriát kaptak a láthatósági ruhák, a vízhatlan vagy esőálló termékek, illetve a különböző (pl. lángálló, hűtőházba való, hegesztéshez szükséges stb.) védőruházatok is. A “Munkaruházat” fülre kattintva a LumaxPro.hu bizonyos konkrét munkaterületek előírt ruházatainak megtalálását is segíti. Külön alkategóriát kaptak ugyanis az egészségügyi munkákhoz szükséges ruházati cikkek, azok a termékek, melyekre a takarítóknak lehet szüksége, illetve szintén saját kategória van a vendéglátáshoz tartozó állások betöltőinek előírt ruházatához is. A főbb ruházati elemeken (pl. kabátok, köpenyek, nadrágok) az oldalon természetesen különböző aláultözeteket, illetve ruházathoz tartozó kiegészítőket (pl. öveket, sapkákat, ízületvédő eszközöket) is vásárolhatunk.

Nem csak munkaruházatot árulnak

A LumaxPro.hu nem csak munkaruházat értékesítésével foglalkozó weboldal, hanem – ahogy korábban is említettem – munkavédelmi szaküzlet. Ami azt jelenti, hogy a ruházati cikkek széles választékán kívül különféle munkavédelmi eszközöket is be tudunk szerezni innen, akár teljesen online is.

Az online kínálatban tehát minden szükséges védőeszközt is megtalálhatunk. Vannak a fej védelméhez kellő eszközök, vagyis különféle sisakok és sapkák, illetve ezekhez olyan kiegészítőket is vásárolhatunk, mint a külön homlokpánt vagy állszíj. Rendelhetünk különféle speciális és nem annyira speciális munkavédelmi kesztyűket a bőrtől a gumiig mindenféle anyagból. Vásárolhatunk a szemek és az arc védelméhez szükséges munkavédelmi eszközöket, mint pl. a különböző védőszemüvegek és hegesztőpajzs, de szemöblítőt is, ami akkor nagy segítség, ha valami a szemünkbe került. A LumaxPro.hu oldaláról beszerezhetünk légzésvédelemhez szükséges cuccokat is, melyek megvédik a tüdőnket a különböző káros munkakörülmények között is. Valamint szintén vehetünk zuhanás elleni eszközöket, illetve a hallás, a fülek védelmét szolgáló védőfelszereléseket is.

Kiegészítők nem csak munkavédelemhez

A különböző munkaruházati és munkavédelmi eszközök mellett a LumaxPro.hu menüszalagján található egy “Kiegészítők” menüpont is. Erre kattintva olyan eszközöket találhatunk, amelyek nem kifejezetten a munkavédelemhez, de mégis a biztonsághoz köthetők. Vásárolhatunk például elsősegély nyújtásához szükséges felszerelést, fejlámpákat, amelyek nem csak munka közben jelenthetnek hasznos segítséget, valamint vehetünk például munkaszőnyegeket és alkoholszondát is.

Védelem a COVID-19 ellen is

Bár talán nek kifejezetten munkavédelemnek nevezhető, napjainknak fontos részévé vált a COVID-19 okozta megbetegedések elleni védekezés is. A LumaxPro.hu pedig ebben is részt vállal. Az oldalon külön kategóriába gyűjtötték azokat a termékeket, melyek jól jöhetnek a járvány elleni védekezésben. Ez a címke pedig a többitől eltérő módon nem fehér, hanem piros feliratot kapott.

Az oldalon nem csak különféle orrot és szájat eltakaró, különféle erősségű arcmaszkok közül válogathatunk. Hanem vásárolhatunk például automata kézfertőtlenítő adagolókat falra szerelhető, és saját lábon álló változatban. Természetesen kapható erős, hatásos kézfertőtlenítő gél is, de még koronavírus gyorstesztet is rendelhetünk ebből az áruházból.

A márka sem mindegy!

A LumaxPro.hu-n a márka sem mindegy. Abban az esetben, ha a munkavégzéshez nem csak a munkaruházat és munkavédelmi felszerelés típusát, hanem márkáját is előírták számunkra, az oldalon a “Márkák” menüpontra klikkelve megtudhatjuk, pontosan melyik gyártók termékeit forgalmazza az áruház. Ha pedig a márka nem annyira fontos, de nem egészen vagyunk biztosak abban, hogy mit keresünk, a pontos és részletes termékleírások az egyes árucikkek mellett biztosan segítenek abban, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő terméket.

Szállítás és fizetés

A LumaxPro.hu webáruház, vagyis a szükséges munkaruházatot és munkavédelmi felszereléseket meg tudjuk vásárolni online, amit természetesen házhoz is szállítanak nekünk.

Az oldalon ezért pontosan elolvashatunk minden általános szerződési és vásárlási feltételt, valamint tájékozódhatunk a fizetés és a szállítás lehetséges módjairól is. Fizetéskor lehetőségünk van utánvét választására. Ebben az esetben a kiszállításkor, készpénzben rendezhetjük a költségeket a futárnál. Illetve az online vásárláskor választhatjuk az előre utalásos fizetésmódot is. Ebben az esetben pedig a futártól értelemszerűen csak át kell vennünk a csomagot.

A házhozszállítást a cég a GLS futárszolgálat segítségével végzi. A tájékoztató jellegű szállítási díjakról az oldalon pontos és részletes tájékoztatást olvashatunk.

A LumaxPro.hu tehát mindenkinek igazán nagy segítség, akinek előírt munkaruházatra, vagy valamilyen munkavédelmi felszerelésre van szüksége. A kínálatból a fejünk búbjától a talpunkig fel tudunk szerelkezni mindenféle termékkel. Ráadásul mindent meg tudunk rendelni online.

Így én is tudok új kesztyűt, védőszemüveget és köpenyt rendelni magamnak. A csomagot pedig át tudom venni a virágboltomban is, így nem jelent majd többé problémát az, hogy be kell zárnom ahhoz, hogy el tudjak látogatni egy munkavédelmi szaküzletbe. Ha neked is jól jönne online megrendelhető munkaruha, ne keress tovább! A LumaxPro.hu oldhatja meg a problémádat!