Megfelelő hőmérséklet a virágüzletben

Egy barátnőmmel gyerekkori álmunk volt, hogy egyszer megnyissuk a saját virágüzletünket. Ugyanis mindketten virágkötőnek tanultunk, és imádtuk az egészet, így nem volt kérdés, hogy a továbbiakban is szeretnénk ezzel foglalkozni. Viszont ez azért nem megy egyről a kettőre, komoly munka és spórolás előzte meg azt, hogy megnyithassuk az üzletünket. Továbbá a megfelelő hely megtalálása sem volt egy sétagalopp, de végül is sikerült mindent megoldanunk. Ami rögtön feltűnt, hogy gondot fog okozni, az a nagy nyári meleg volt. Azokon a napokon, amikor kint kánikula volt, nem igazán volt kellemes a hőmérséklet bent az üzletben sem, ami pedig nem tett jót a virágoknak. Tudtam, hogy ezen sürgősen változtatni kell, így segítséget kértünk egy szakértőtől.

Ő a hőszivattyút javasolta nekünk, mert ez egy olyan eszköz, ami a levegőből, illetve a talajból kinyert hőenergiát fogja felhasználni, ezáltal a környezetet sem terheli annyira, mint más, nem megújuló energiaforrásokat használó eszközök. Így előállítanak meleg vizet, de fűtésre és hűtésre is alkalmasak, viszont nem elfelejtendő a hőszivattyú karbantartás sem, ez ugyanolyan fontos, mint a beszerelés! Hiszen lehet egy gép akármilyen szuper, ha az ember hagyja elhasználódni – akkor az egész kidobott pénz lesz. Ráadásul ezt a beszerelést el fogja nekünk végezni a klimaglobal.eu, vagyis az az oldal, amely az általunk kiválasztott hőszivattyút forgalmazza.

A Klímaglobál Kft. egy olyan cég, amely egyéni vállalkozásból nőtte ki magát azzá a formációvá, ahogyan ma működik. Már a kezdetektől fogva hűtéstechnikán alapult a tevékenységük, ez azonban az idők folyamán kibővült a hőszivattyúkkal is. Kicsit szerettem volna annak is utánaolvasni, hogy mi a teendő akkor, ha szeretnénk rájuk bízni a beszerelést, hiszen mi ketten a barátnőmmel nem igazán értünk ilyen dolgokhoz. Azt olvastam, hogy először is fel kell velük venni a kapcsolatot telefonon vagy pedig elektronikus úton. Ekkor az ember elmondja az igényeit, hogy pontosan milyen célból is van szüksége hőszivattyúra, és a szakemberek javaslatot tesznek, hogy szerintük melyik a számunkra legmegfelelőbb. Ez után ajánlatot is tesznek, igény szerint több készülékre is! Ez után lehet kérni egy helyszíni felmérést, hiszen mindenképpen meg kell tekinteni, hogy a hely alkalmas – e az adott hőszivattyú felszerelésére. Ezért ugyan fizetni kell díjat, viszont megrendelés esetén levonásra kerül ennek az ára a készülék árából vagy a munkadíjból. Szerintem ez nagyon korrekt hozzáállás.

Ráadásul a klimaglobal.eu a berendezéseit nem csak beszereléssel, hanem az utána következő kötelező hőszivattyú karbantartás mellett is kínálja. Az is nagyon szimpatikus volt, amikor azt olvashattam, hogy néha a távolság miatt nem éri meg a vállalat munkatársait hívni beszerelésre vagy karbantartásra, mert nem feltétlen éri meg az ára. Ilyenkor érdemes helybéli szakembert hívni, viszont fontos a garancia miatt, hogy mindig mindenről rendelkezzünk számlával.

Minket a barátnőmmel teljesen meggyőztek az olvasottak, és úgy döntöttünk, igénybe vesszük a klimaglobal.eu szolgáltatásait. Nem csalódtunk, minden pontosan úgy történt, ahogyan azt ígérték is. Azóta nem kell aggódnunk a virágaink állapota miatt, mert pont tökéles hőmérséklet uralkodik a virágüzletben, így lehetővé vált, hogy a vágott virágok a lehető leghosszabb ideig maradjanak életben.