Nem várt segítség: Elektromos fűtés vélemények a vevőinktől

Hogyha valami nagyobb beruházásra készülünk, akkor mindig érdemes előtte megfelelően informálódni, lehetőleg a megfelelő helyről. Vannak közösségi oldalak, ahol a regisztrált cégek módosíthatják a véleményeket, esetleg kitörölhetik azokat, így nem lehetünk 100%-ig biztosak abban, hogy a valós képet kapjuk egy vállalatról.

Vannak olyan oldalak, amik kifejezetten azért születtek, hogy egy-egy témában összegyűjtsék a véleményeket. Ezek mögött sokszor nem is valós profilok állnak, sokszor előfordul, hogy hamis profillal jelentkeznek be az eladók és írnak maguknak kritikákat.

Ezek egyébként eléggé extrém esetek, de sajnos fennáll a kockázata annak, hogy a tisztességtelen cégek így akarnak újabb vásárlókat behúzni maguknak.

Természetesen nem kell minden esetben ilyen gyanakvónak lenni. Van pár olyan módszer, amivel kiszűrhetjük, melyek a hamis profilok.

Hogyha például egy cégnél sokszor, teljesen ugyanazok a vélemények ismétlődnek, akkor sejthetjük, hogy valami baj van, vagy nem igazi vásárlók írták őket, vagy valamilyen oknál fogva mindenki ugyanazt az egy sort gondolja.

Szeretem az ilyen véleménymegosztó oldalakat, szerintem nagyon jól lehet tájékozódni rajtuk és tényleg teljes képet lehet kapni egy-egy termékről, cégről, vagy szolgáltatásról.

Az is egyfajta jó taktika, ha kifejezetten a rossz értékeléseket keressük. Az emberek olyanok, hogyha valami nem volt rendben a vásárlásukkal, akkor azonnal el is mondják ezt másoknak. Szóval, ha egy cég valamit nagyon elront, akkor annak biztos, hogy nyoma lesz valahol. Vagy egy kommentben vagy egy posztban vagy akár egy blogbejegyzésben ez meg lesz említve, és akkor tudni fogjuk, mikor és mit rontottak el. Persze nem mindenki tévedhetetlen, így, ha egy rossz kritikát is olvasunk, nem kell, hogy azonnal elmenjen a kedvünk a vásárlástól. Egy összecserélt rendelés megfelelő kompenzáció mellett nem igazi nagy baj. De sajnos rendszeresek az olyan esetek, hogy a kompenzációs részt már nem említik meg a véleményekben.

Mégis, én a személyes tapasztalatokra és ajánlásokra esküszöm. A személyes ajánlások mellé gyakran persze elolvasom a kommenteket és a véleményeket is az interneten, de egy szemtől szembeni ajánlás azért számomra mégis csak sokkal többet ér.

Azon agyaltunk, hogy ki szeretnénk cserélni a fűtési rendszerünket. Korszerűsíteni szeretnénk, azt szeretnénk, ha sokkal megbízhatóbb és időtállóbb rendszerünk lenne.

Ennek egyetlen oka van: A mostani rendszerünk nem megbízható. Sok karbantartást igényel és a fenntartása is drága, ezért egy jobb és olcsóbb megoldást szerettünk volna a lakásba.

Így találkoztunk az elektromos padlófűtéssel. Nem gondoltam volna, hogy milyen nagy különbségek vannak fűtés és fűtés között. Az elektromos fűtés vélemények böngészése közben jöttem rá, milyen jó is lehet a váltás.

A hagyományos, a mi lakásunkban is kiépített radiátoros rendszerrel szemben sokkal több előnye van az elektromos fűtésnek. Például az, hogy teljesen egyenletes lehet a hőeloszlás. Gondolom mindenkinek ismerős, mikor a fürdőszobában vagy akár a hálószobában a radiátor mellé kell kuporodni, mert nem melegíti egyenletesen fel a helyet. Az elektromos fűtés ezzel szemben alulról, felülről vagy oldalról egyenletesen sugározza ránk a meleget. A legnépszerűbb fajtája kétségkívül a padlófűtés, de emellett létezik fal és mennyezetfűtés verzió is. Így nem csak az ablak, a nyílászárók alatt fog fűteni. Például nagy gondot okoz a nem megfelelő szigetelés is a hagyományos radiátorok esetében, mert a meleg így kiszökik, sokan azt szokták mondani, hogy fűtjük az utcát.

Mivel az elektromos fűtést nem csak az ablak alá szerelik, ezért ezzel sem lesz baj. Persze, kiszökhet a meleg, de jóval kisebb mértékben, és nem jelent igazán nagy gondot a fűtés minőségét tekintve.

Másik erős érv mellette, hogy az áram olcsóbb, mint a géz. Persze, az lenne a legideálisabb eset, hogyha napelemmel is felszerelnénk a lakást, így ingyen lenne a fűtés is. De erre még várnunk kell.

Szóval, teljesen meggyőzött az elektromos fűtés, már csak egy megbízható kivitelezőt kellett találnom.

Amikor erről, és a telepítéssel kapcsolatos aggályaimról beszélgettem az egyik kollégámmal a boltban, éppen bejött egy hölgy, és virágokat nézegetett.

Hallotta a beszélgetésünket, és mondta, hogy ő is nemrégiben ugyanezzel a gonddal nézett szemben, de neki egy barátnője az https://elektromospadlofutes.info/ oldalt ajánlotta és így ő velük szereltette be a fűtést.

Az oldalon vannak elektromos fűtés vélemények, amik szerinte tökéletesen visszaadják a cég teljesítményét. Azt mondta, hogy nagyon gyorsan dolgoznak, nagyon megbízhatóak és semmi panasza nincsen rájuk. Náluk már kész burkolat alá kellett telepíteni a padlófűtést, és azt mondta, hogy ennek a nehezítő körülménynek az ellenére is nagyon gyorsan és természetesen jól dolgoztak. Ajánlottak segítséget is az újra burkoláshoz.

Megkaptam az áhított személyes ajánlást is, így nem volt már semmi kifogásom az elektromos padlófűtés telepítés ellen.

Az elektromos fűtés vélemények az oldalon tényleg azt tükrözték, amit a segítőkész vásárló is mondott, gyors, megbízható cég, akik csak minőségi alapanyagokból dolgoznak. Meg is néztem alaposabban a honlapjukat, majd küldtem nekik egy ajánlat kérést. Másnap már vissza is hívtak és meg tudtuk beszélni a részleteket.

Most már csak azt várom, hogy eljöjjön a telepítés megbeszélt időpontja és felszereljék az elektromos fűtést a nappalinkba és a fürdőszobánkba.

Nem ez volt az eső eset, mikor vásárló adott nekem tippet. Ezért szeretek emberekkel dolgozni, mert sok véleménnyel találkozom a munkám során, és van, hogy teljesen idegenek segítenek a problémáim megoldásában, miközben virágot vesznek.