Névnapi ajándék és szemkörnyék ápolási tanácsok

Néhány napja épp virág boltban voltam, névnapot készültünk köszönteni, és már nem volt érdemes virág a kertben, szóval kénytelen voltam boltban venni a virágot. Őszintén szólva jobban is szeretem, mert sokkal esztétikusabban rendezik el őket, mint én a kerti virágot, de az utóbbi megoldás meg praktikusabb. Nem kell menni sehova, meg elvileg fizetni se kell értük, de dolgozni meg kell vele.

A soromra vártam épp, mikor az egyik volt osztálytársam is befutott az ajtón, és elkezdtünk beszélgetni. A szokásos: régen láttalak, mi újság van veled… és így tovább. Mondta, hogy ő most épp egy bőrgyógyászati képzést csinál, amire le is esett az állam, mert utoljára még politológiára járt legszebb emlékeim szerint. Szakmai ártalomnak tudtam be így, hogy megemlítette a sötét karikákat a szemem alatt. Mire én, persze sokat ülök gép előtt, meg alacsony a vérnyomásom is, ráadásul ez az egész járvány dolog is rá megy az idegeimre. Aznap nagyon siettem, és nem sminkeltem, szégyelltem is, hogy észrevette. Azt válaszolta, hogy ugyan a szem alatti sötét karikáknak lehetnek lelki okai, de sokkal valószínűbb, hogy valami fizikális van a háttérben. A stressz persze bele játszik a dologba, de nem vagyok-e pajzsmirigyes vagy allergiás valamire? Megmondtam neki, hogy tudtommal nem, bár a nővérem pajzsmirigyes, és az lehet örökletes, de én nem tapasztaltam olyan tüneteket, mint ő. A téma aztán a különböző arctípusok jellegzetes betegségeire terelődött, amiről nem tudtam sokat, így csak mosolyogva bólogattam, és hagytam, hogy beszéljen.

Ezután persze megvettem a virágomat, és haza mentem, de a beszélgetés nem hagyott nyugodni, így rákerestem, mik lehetnek a szem alatti sötét karikák lelki okaiA keresés persze kihozott egy csomó ilyen spirituális találatot, amikből azt se hittem el, amit kérdeznek, de az Instantense oldala megragadta a figyelmemet. Főleg azért, mert sokkal akadémikusabban álltak az egészhez, nem a várt csakrás, egyebes maszlaggal. Nem mondom, hogy az nem segíthet, de elég szkeptikus vagyok az ilyenekkel.

Ez az oldal inkább klinikai tünetekkel mutatja be a szem alatti sötét karikák okait, mint alvás-, vízhiány vagy genetika, de a stressz is ugyan úgy bele tartozik a felsorolt kategóriákba. Mivel nagyon nem szoktam figyelni, mennyit iszok, és a stressz az alvási szokásaimra is kihatott, nem lepődtem meg, hogy nálam is megjelentek a sötét karikák. Ugyan észrevettem magamon, de annyira nem foglalkoztam vele, inkább csak eltakartam egy kis sminkkel. Viszont, nem csak elméleti információkkal lettem gazdagabb, hanem egy új szérummal is. Bizony, az oldal egy webshop is, amin keresztül meg lehet vásárolni az InstanTense Plus nevű szérumot, amiről azt írják, hogy a szem alatti karikák és táskák ellen tökéletes fegyver. Kicsit hitetlenkedve fogadtam, mert már jó pár termékről hallottam ugyanezt.

De a YouTube videójuk nagyon – sőt, inkább totálisan – meggyőzőnek tűnt, így utána néztem, milyen összetevői vannak ennek a szérumnak, és milyen véleményeket kapott. Az árához képest megdöbbenve láttam, hogy mennyi pozitív visszajelzést kapott a termék. Az ismertebb márkák fele ilyen jó hatású termékei kerülhetnek akár ötször ennyibe is. Bár az árát illető véleményem hamar megváltozott, mert a 25 ml-es szérum, körülbelül 60 napra elegendő, ami ugyebár barátok között is 2 hónap, ami elég sok idő. Ez és a 30 napos pénzvisszafizetési garancia rávett, hogy megrendeljem, ne lacafacázzak. Mivel nem csak én küszködtem ilyen problémával a családban, ezért pláne jó ötletek tűnt.

Ahogy az oldalukon is látható, a termék teljes mértékben illat- és állati tesztelés mentes, így vegánok és érzékeny bőrűek is használhatják. A legrizikósabb anyagok, amiket arcápolás szempontjából tartalmaz az a citromsav és az alkohol egy fajtája, és ezeket is csak elenyésző mennyiségben, így nem nagy a valószínűsége, hogy káros hatása lenne a bőrre.

Én ugyan nem használom túl rég óta, de már tapasztalom a hatását, hiszen mindössze pár perc alatt elképesztő látványos eredményt produkál, de édesanyámon még inkább szembetűnő az eredmény. Semmilyen mellékhatását nem érzékeltük a terméknek, úgyhogy bátran merem ajánlani. Egy próbát mindenképp megér.

Pro Tipp: Ha esetleg féltek, hogy csípne vagy valami hasonló, próbáljátok ki a karotok belső felén, és ha bármilyen negatív hatást tapasztaltok, inkább ne tegyétek a szemetek környékére.