Virág helyett ablakmosó folyadék

Mindenki szeret virágot kapni, nem?

Szerintem igen. A virág egy olyan kis gesztus, amitől érzed, hogy gondolnak rád, valami szépet szeretnének adni neked. A virág ugyan elmúlik, de pont ezért újra és újra adhatunk, így nem feledjük el a szeretett embert és ő sem minket.

Sok ilyen gesztus van még, amivel kifejezhetjük a hálánkat, szeretetünket, vagy egész egyszerűen csak a figyelmünket. Így vagyunk ezzel mi is a férjemmel a házasságunkban. Van, hogy virágot kapok tőle, és annak is nagyon örülök, de amiből igazán tudom, hogy szeret és vigyáz rám, az az autóápolás.

Agglomerációban lakunk, a közeli nagyvárosba járunk be nap mint nap dolgozni. Mivel van két gyerkőcünk, ezért nem egyszerű a logisztika: egyiket oviba, másikat már suliba hordjuk. Gondolhatjátok, hogy így muszáj két autót fent tartanunk. Engem egyáltalán nem izgat ez a téma: az autó vigyen el A-ból B-be, a vezetés meg egy szükséges tevékenység, ennyi. A férjem pontosan tisztában van a hozzáállásommal, ezért igyekszik mindig figyelni helyettem az autóápolásra.

Ami nagyon jól jön, mert nekem soha nem jár ezen az agyam, mindig mindent elfelejtek. A legemlékezetesebb sztori ezzel kapcsolatban az, amikor tavaly elfelejtettem lecserélni a téli gumikat…

Akkoriban nagyon sok munkám volt, megviselt a gyors tempó, amit diktált a vállalat, ahol menedzserként dolgozom. Egy nap váratlanul meetingre hívtak, nem akárhová: reggel azt kérték, hogy menjek át Ausztriába, egy nagy tender múlik rajta. Én felhívtam a férjemet, megüzentem, hogy hazaszaladok pár ruháért, de aztán indulok is. Már a határ felé tartottam, amikor belém vágott a felismerés, hogy már megint elfelejtettem elvinni az autót a szerelőhöz, és még mindig a nyári gumik vannak fent! Persze aznap már dermesztő hideg volt, és elkezdett szállingózni a hó… Ausztriában elég szigorúan veszik a téligumi használatát, nem is csoda persze. Már nem fordulhattam vissza, oda kellett érnem időben a tárgyalásra, így kétségbeestem. Közben még az is eszembe jutott, hogy valószínűleg még az ablakmosóban is a nyári folyadék van, szóval teljesen az összeomlás szélén álltam. Mi van, ha belefagy a rendszerbe?! A következő benzinkútnál úgy döntöttem, megállok, és tanakodtam, hogy mitévő legyek.

Végül a benzinkutasokat kérdeztem meg, hogy mit gondolnak, ezzel a gumival neki merjek-e vágni Ausztriának? Nagyon segítőkész volt, odajött, megvizsgálta a gumikat, majd értetlen fejjel azt mondta: „De hölgyem, ezen az autón téli abroncsok vannak!”

Mondhatom, meglepetésemben teljesen zavarba jöttem, hebegtem-habogtam a kutasnak. És elöntött a hála, hogy az férjecském elintézte nekem ezt titokban. Gondolt arra, hogy biztonságban vezethessek. Hisz tényleg bármikor bármi történhet.

Megkérdeztem, hogy az ablakmosóval mi újság, de ezek után már biztos lehettem benne: az is ki volt cserélve. Igazából ahogy végig gondoltam, be is villant, hogy a férjem az előző héten rendelt valamit az olajwebshop.hu-ról, ahol mindig intézi az ilyesmiket. Álmomban sem gondoltam volna, hogy a saját autóján kívül még az enyémre is ilyen aprólékossággal volt ideje! Még a hűtőfolyadék is ki volt cserélve fagyállóra.

Szóval erre gondoltam, hogy van, amikor nem kell virág, meg bonbon, mert az a legfontosabb, hogy vigyáznak rám. Legközelebb igyekszem én is kedveskedni neki valamivel: szerintetek egy virág illatú kárpit tisztítónak örülne?