Virággal kedveskedtem a logopédusnak, aki a fejlesztőt ajánlotta

A kislányom épp abban a korban van, hogy az oviban elküldik őket logopédushoz, felmérik, ideje-e elküldeni őket az iskolába, vagy esetleg vissza kell-e fogni őket még egy évet. A “felmérés” után beszéltem a logopédussal, mert mondta, hogy lehet Lilinek se ártana még egy év az oviban. Azt mondta esetleg próbáljam meg vele a Szabó Szilvia fajta iskolai előkészítőt, és akkor nem kell maradnia (https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php).

Alaposan meg is néztem az oldalt, amit a logopédus ajánlott, és nagyon megnyugtatott, hogy a szerző egy tapasztalt szakember a nyelvfejlesztés területén, és a rendelési oldal alapján nem csak Magyarországon keresik a könyveit, hanem a környező, határon túli magyar lakta területeken is, hiszen akár Ausztriába, Szlovákiába vagy Romániába is lehet rendelni ezeket a fejlesztő könyveket.

Egy újfajta pedagógiai szemlélet alapján tanít, ami a megértésen alapul, nem pedig az “automatikus” elsajátításon. Ez a gyereknek a későbbiekben is nagyon hasznos lesz majd, nem csak az általános iskolában. Az említett fejlesztő könyveket csomagban is meg lehet rendelni, kicsivel kedvezményesebb áron, nyolc ezer forintért (a szállítási költségről meg a többiről nem is szólva). A szállítás rendelésenként ezer egyszáz forint, utánvét esetén ötszáz forint kezelési költséggel. Az utánvét azonban csak 15 ezer forintos rendelésig érhető el. 26 ezer forint felett pedig ingyenes a házhoz szállítás.

Mi Lilivel nagyon elégedettek vagyunk a könyvvel, nagyon szereti a feladatokat mert egyszerre szórakoztatóak és tanulságosak is, valamint a képek is nagyon vonzóak, kicsit olyan, mintha mesekönyvet lapozna, nem pedig (gyakorlatilag) tankönyvet. Épp ezért kapott tőlem a logopédus egy nagyon szép orchideát ajándékba a jó tanácsért. Remélem mások is tanulnak a tapasztalatom alapján, és megrendelik a fejlesztő könyvet, ha szükségük van rá. A https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php linken megtalálják, és mellette még sok mást is.