Virágot vagy vízszerelést ajándékba? Legyen mindkettő!

Nem panaszkodhatok – az évek során nagyon jó ügyfélköröm alakult ki. Azt különösen szeretem, amikor egy olyan személy tér be hozzám virágért, aki előtte csak címzettje volt a csokraimnak – leginkább egy-egy figyelmes férfi, férj által. Tegnap is meglátogatta a kis virágüzletemet egy hölgy, aki ilyen módon lett a törzsvásárlóm. Az édesanyját szerette volna meglepni egy liliomcsokorral, amihez személyesen választott ki minden szál virágot.

Miközben nézelődött, szokás szerint beszédbe elegyedtünk. Egy olyan sztorit mesélt most nekem, amihez hasonlót még csak nem is hallottam senkitől, zseniális! Minden elismerésem a férjének így utólagosan, mindjárt el is mesélem, miért.

Már jó ideje kollégák voltak, amikor a férfi egyre többször hívta kávézni és jelent meg egy-egy ebédmeghívással az asztalánál, amikor déltájt járt az idő. A nő először nem tudta mire vélni a dolgot, hiszen a férfire megrögzött agglegényként gondolt, aki ugyan mindig előzékeny és udvarias volt vele, esetenként flörtöltek is, de úgy tudta róla, nem akarja lekötni magát egy nő mellett sem.

Aztán egyik nap futár érkezett az irodába egy nagy virágcsokorral, és a nő legnagyobb meglepetésére ő volt a címzett. A mellékelt kis kártyán csak ennyi állt: “https://vizszereles.net – Kedves barátom vízszerelő, itt eléred, már mindent lebeszéltem vele. Ha visszajöttem, volna kedved velem vacsorázni?” Hirtelen nem is tudta értelmezni a történteket és olvasottakat, annyira zavarba jött. Aztán szépen összeállt neki a dolog: csakis a kollégája küldhette neki a csokrot, hiszen a szomszédján és a testvérén kívül csak neki beszélt arról, hogy már hetek óta kétségbeesetten próbál vízszerelőt szerezni. A fürdőszobai csap azonban továbbra is arra várt, hogy megjavítsák, ő pedig egyre elkeseredettebb volt. Nagyon szép gesztusnak tartotta, hogy a férfi erre is gondolt, miközben két hétre külföldre utazott meetingekre a cég megbízásából.

Természetesen mire a férfi hazaért, már a víz-vészhelyzet is megoldódott, a vacsora is összejött. Azóta pedig már házasok, a közös jövőjüket építik és sok szép virágot vesznek tőlem – na ez az igazi happy end!

Otthonról kíváncsiságból jómagam is rákerestem a weboldalra, mert nekem sem könnyű manapság jó szakembert találnom. Egy nagyon komplex site fogadott, a https://vizszereles.net telis-tele volt megannyi információval. Ami legelőször szembeötlik – ami nem csoda, hiszen bordó színnel ki is van emelve és középen helyezkedik el –, az a telefonszám. Így teljesen világos, hogy valóban fel vannak készülve az SOS vízszerelésre is, hiszen pánikolás és kapkodás közepette mindenkinek jól jön, ha nem kell kutatni a telefonszámot a weboldal különböző menüpontjainál és sarkaiban. Lejjebb görgetve megtudhatjuk, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak: fordulhatunk hozzájuk SOS vízszerelési és fűtésszerelési munkákkal, illetve duguláselhárítással, csatornázással és csőtöréssel kapcsolatban is rendelkezésünkre állnak. Mindezt Budapesten és Pest megyén belül, garanciával vállalják.

De mit is jelent náluk a gyors munka? Azt, hogy akár már egy órán belül megoldható számukra a helyszíni kiszállás. Elég jól hangzik, hiszen ha nagy a baj, az ember minél hamarabb szeretné megoldani és szükség van a lehető leggyorsabb segítségre.

Részletes leírást kapunk arról, milyen munkákat vállalnak az előbb felsoroltakon belül: vízszerelési munkák közül legyen szó akár kádfelújításról, csaptelep, mosdó vagy bojler szereléséről, csapatuk várja a megkeresésünket. Ha csatornázásról van szó, saját és gépi erőt is bevetve állnak a kihívás elébe, mint például csatornaépítés és lefolyó szennyvíz hálózat szerelése. Megtudhatjuk, hogy a csőtörés orvoslásaként első lépésben műszeres bemérést végeznek, akár nyomóvezetéket, szennyvízvezetéket vagy a fűtésrendszert érintő csőtörésről beszélünk.

Duguláselhárítással kapcsolatosan külön felhívják a figyelmünket, hogy az otthoni próbálkozások, módszerek gyakran inkább csak rontanak a helyzeten – ellenben ők profi eszközökkel (ipari pumpákkal, spirálos és woma berendezésekkel) veszik fel a harcot a dugulással szemben. Lehetőség van kamerás csővizsgálatra is, ezt akkor érdemes igénybe vennünk, ha a cső hibáját szeretnénk bontás nélkül megállapíttatni. Fűtőtest meghibásodásával is fordulhatunk hozzájuk, akár a hálózattal, akár a készülékben van a hiba.

Így ha eldöntöttük, hogy igénybe vesszük a profi segítséget, nincs más dolgunk, mint tárcsázni a megadott telefonszámukat, vagy visszahívást kérni a honlapon található űrlapon keresztül. Amint sikerült felvenni a kapcsolatot, szakembereik célzott kérdések segítségével már ilyenkor próbálják a lehető legpontosabban felderíteni a probléma okát. Végül pedig – szükség esetén egy órán belül – kiérkeznek a helyszínre és nekilátnak a munkálatoknak.

Az oldalon számot tesznek a munkával kapcsolatos alapvető elveikről – miszerint nem hagynak abba úgy munkát, hogy nem oldották meg teljesen a problémát, ez viszont több időt vesz igénybe, mint sok más szerelő esetében. Az alapos feladatvégzésben hisznek, és eredeti, minőségi alkatrészeket használnak a javítás során. A bizalom és a garancia nyújtása létfontosságú számukra, ígéretük a nagyon alapos munka.

Mivel a különféle munkálatok nem kis költségekkel járnak, fel vannak készülve rá, hogy többen a biztosításukra szeretnének támaszkodni egy ilyen nehéz (és gyakran váratlan) szituációban. Kiemelten tüntetik fel oldalukon, hogy számláikat elfogadják a biztosító társaságok. (Ez azért különösen fontos, mert sok esetben a szakik nem olyan számlát állítanak ki, ami megfelelő lenne a biztosítónak.)

Megtudhatjuk azt is, hogy több mint harminc éve dolgoznak a szakmában, a legmagasabb AA minősítéssel bírnak, valamint lakások, magán- és társasházak, panelházak és ipari létesítmények számára is ugyanolyan magas minőségű munkát tudnak ígérni. A sok tapasztalat és a vállalt garancia számomra különösen fontos, igencsak segít a bizalom kiépítésében, hiszen sajnos már nem egyszer jártam úgy, hogy egy szerelő csak ígérgetett és ígérgetett, de sosem jött el. Vagy éppen eljött, de az elvégzett munka nem kevés kivetnivalót hagyott maga után. Ezek után kifejezetten örül annak az ember, ha egy részletest weboldalt és megbízható szakembert talál.

A honlap alján láthatjuk az űrlapot, ahol visszahívást tudunk igényelni. Ehhez meg kell adnunk a nevünket, a telefonszámunkat és az e-mailes elérhetőségünket, valamint le kell írnunk azt, hogy mivel kapcsolatban szeretnénk visszahívást kérni.

Ezután hosszú sorokban azoknak a Pest környéki településeknek a felsorolását láthatjuk, ahová a kiszállás megoldható. Egészen impozáns lista, ránézésre legalább 150 helységnév szerepel a listán. Szerintem különösen fontos dolog, hogy nem csak a fővárosban kaphat gyors segítséget valaki, hanem egy kisebb, akár városközponttól távolabbi falu vagy község lakosa is nyugodtan fordulhat hozzájuk bizalommal.

Egyébként nagyon frappáns kis megoldásai vannak a weboldalnak. A kék-sárga színek amellett, hogy figyelemfelkeltőek, jól mennek magához a témához is. Azt is észrevettem, hogy ha a felső menüsoron kattintgatunk – vízszerelés, csatornázás, csőtörés, duguláselhárítás, csatornakamerázás, fűtésszerelés –, amellett, hogy a weboldal releváns részére ugrunk, a tabon is az aktuálisan kiválasztott menüpont leírása jelenik meg. Ez csak egy apróság, mégis milyen jól mutat – hiszen én, mint virágkötő, még a legkisebb részletekre is ügyelek. Engem meggyőzött a https://vizszereles.net!