Viszlát, extra száraz kezek!

Sajnos, ahogy bejön a kicsit hűvösebb idő, azonnal jelez a bőröm, hogy vége a jó világnak. Kiszárad, kisebesedik és néha napján még az ekcémám is kijön. És ahogy az idő egyre hidegebb lesz, ez csak rosszabbodik. A kézfejem a legdurvább, néha olyan szinte kiszárad és kisebesedik, mintha egy kis piros kesztyű lenne rajtam. Ezen pedig nem sokat segít az, hogy egy virágboltba dolgozom. Nyilván rengeteg víz éri a kezem, és így aztán a helyzet mindig csak tovább romlik. Megszámlálhatatlanul sok krémet, gyógyszertári keveréket, házi varázslatot kipróbáltam már a tünetek enyhítésére, de sajnos mindegyik csak ideig-óráig jelentett megoldást.

Természetesség és vitaminok tömkelege

Nem is olyan rég viszont rátaláltam a Humanity Áruház weboldalára, természetes alapanyagú illóolajokat, tisztálkodási szereket, élelmiszereket és étrend-kiegészítőket árusítanak. Itt találkoztam először a mandulaolaj kivonattal. Ez a sajtolt olaj, csakis egész mandula szemekből készül, és jótékony hatással van a száraz viszkető bőrre. Olyan tiszta kivonat, hogy még a kisgyermekeknél, vagy a csecsemőknél is bátran lehet használni. Nagyon sok vitamin is található benne, például, B1-, B2-, B6- és E-vitaminok és az omega-9 zsírsav. A Humanity Áruház oldalán számos további hasznos információt megtudhattam még ezeken kívül. Például azt, hogy ezt az olajat Spanyolországban állítják elő, szigorú minőségi ellenőrzés mellett. Magas vitamintartalma miatt Délkelet-Ázsiában már régóta nagy népszerűségnek örvend, valamint meg lehet különböztetni az illóolajnak szánt keserű mandulát és az édeset, amit leginkább bőr-, haj-, és körömápolásra szoktak alkalmazni.

Testápoló recept

A tudástárban, találtam egy receptet arra, hogy hogyan tudok testápolót készíteni a mandulaolaj segítségével. Nagyon részletes volt a leírás, tehát még azok is könnyen elboldogulhatnak vele, akik még soha nem csináltak ilyet, nem kell egy Nobel díjas kémikusnak lenni hozzá. Igazából úgy voltam vele, hogy végül is, ha csak ideig-óráig nyújt megoldást, akkor is megéri, ilyen „összekeverős buliban” még úgy sem vettem részt, és tetszett, hogy minden összetevőjét ismerni fogom a krémnek, amit magamra kenek, így biztos, hogy semmilyen ismeretlen kemikáliát nem fog tartalmazni.

Végül meg is rendeltem a mandulaolajat és a további hozzávalókat is, amik a csodatestápoló összeállításához kellettek. Azt kell, hogy mondjam, eddig ez a legjobb krém, amit használtam. Már az első nap után éreztem a jótékony hatását és eddig ő bírta a legtovább és egyáltalán nem érezem, hogy lassan váltanom kellene. Ki gondolta volna, hogy egy ilyen természetes dolog fog majd segítséget nyújtani a problémámra.