A szomszédasszony miattam ázott be, virággal kárpótoltam

Nemrég költöztem fel Budapestre a gyönyörű, zöld parkokkal, és mindenhol színes virágokkal díszített szülővárosomból. Egy kis lakást vásároltam egy társasházban. Kezdetben nagyon szokatlan volt az új környezet, és egyik nap véletlenül egy emelettel korábban fordultam ki a lépcsőházból. Ez hamar feltűnt, mivel a fél folyosó tele volt pakolva mindenféle egzotikus szobanövénnyel. Én ilyet korábban még nem láttam. Az alattam lévő lakásban egyedül lakik egy középkorú nő, aki egész nap csak a virágaival van elfoglalva, persze, hogy nem férnek el a szobában! Eléggé mogorvának tűnt és a többi szomszéd sem ismeri túlságosan azon túl, hogy a növényeit kerülgetik minden egyes alkalommal. Azt legalább megtudtam, hogy Rózsának hívják. Úgy voltam vele, hogy remélem, nem lesz semmi konfliktus. Amíg béke van a két emeleten, felőlem mindenki azt csinál amit akar, datolyapálmát is termeszthetnek!

Egyik nap kora hajnalban értem haza, mivel egy belvárosi szórakozóhelyen voltam az új barátaimmal. Azt láttam, hogy Rózsa az én ajtóm előtt áll, pedig most nem tévedtem el. Kérdőre vont, hogy mégis mi ez, ugyanis csúnya beázás van a plafonján, és követelte, hogy hívjam azonnal a topvizgazfutesszerelo.hu-t, mert jobb vízvezetékszerelő Budapesten keresve sem található. Utólag kiderült, hogy ebben igaza volt, de sajnos abban is, hogy nálam van a probléma, ami azonnali hozzáértő elhárítást igényelt. Nagyon csúnya csőtörés történt ugyanis a fürdőszobában, a közös képviselő pedig már az egész házban elzárta a vizet.

vízvezetékszerelő budapest

Ki is hívtam hát a szakembereket, akik hamarosan le is parkoltak a társasház előtt. Mindenféle furcsa mérőeszköz volt náluk, ezekkel kezdték el vizsgálni a falat és a padlót, reménykedve, hogy sikerül megtalálni a csőtörés pontos helyét. Látszott, hogy sok ilyet csináltak már, mivel gyorsan azonosították a problémát és szinte alig kellett bontani. Kiderült, hogy régiek a csővezetékek, ezen a részen már ősidők óta nem voltak cserélve. Ráadásul a tavalyi nagyon hideg tél volt, a jegesedés pedig szintén nem barátja a vízvezetékhálózatnak. Ezért is szükséges a csőrendszereinket néha ellenőriztetni és néhány karbantartási munkálatot adott esetben elvégeztetni, mivel ebben az esetben anyagilag is jobban járunk, meg hát nem is áll a szomszéd idegesen az ajtóban, ami egyáltalán nem hiányzik egy olyan helyzetben, amikor mi magunk is tépjük a hajunkat. A mesteremberek megjavították a sérült csőszakaszt, így végre megszűnt a szivárgás és Rózsa lakása sem ázott tovább.

Szerencsére volt lakásbiztosításom, bár aggasztó volt, hogy a kárügyintézés akár hetekig, vagy legrosszabb esetben hónapokig is elhúzódhat. Azt sem tudtam, hogyan kezdjek hozzá. A szerelő viszont profin elmondta, hogy ilyenkor mi a teendő általánosságban, bár hozzátette, hogy a konkrét részleteket a biztosítóval kell egyeztetnem. Be kell jelentenem a csőtörést, a topvizgazfutesszerelo.hu vízvezetékszerelő budapest területén dolgozó cég által kiállított számlával pedig igazolni is tudom, hogy kár keletkezett.

Másnap felhívtam tehát a biztosítót és egy virágküldő céget is. Nagyon sajnáltam, hogy miattam beázott Rózsa lakása, ugyanakkor hálás is voltam neki, hogy segített gyors és szakszerű segítséget találni. Szerencsére örült a virágoknak és helyet is talált nekik a szobanövényekkel túlzsúfolt szobában. Most már ismét szent a béke a szomszédok között. A topvizgazfutesszerelo.hu telefonszáma is szájról szájra terjedhet, mivel rendszeresen látom az autójukat, amikor azt pletykálják, hogy valakinél elromlott valami. Ki tudja, hátha majd ők is segítenek a hétvégi közös faültetésben a társasház udvarán.