A virágdíszek egy lánybúcsús hajón is megállják a helyüket

Már írtam nektek a virágküldés indokairól, ezt ide kattintva olvashatjátok: http://bestfleur.hu/a-viragkuldok-indokai/ .

A héten ismét egy egészen különleges indoka volt a virágküldésnek. Az megszokott dolog, hogy esküvőkre sokan, sokféle virágot rendelnek.

Lehet a virág az ajándék, lehet díszítés, bármit lehet vele kezdeni. Esküvői csokrokkal is foglalkozunk, így igazán hozzá vagyunk szokva az ilyen megrendelésekhez.

Aztán a héten bejött egy csapat lány, és rengeteg virágot rendeltek. Persze meg is kérdeztem, hogy mire kell nekik.

A barátnőjük most megy férjhez, így neki lesz. Ebből azt gondoltam, hogy valami csokrot szeretnének neki, de nagyon mellé lőttem a találgatással.

Amikor megrendelték az egy-egy szál virágokat, kicsit gyanakodni kezdtem. Akkor miért nem csokrot rendelnek?

Hamar fény is derült az igazságra, nem csokrot szerettek volna. A céljuk az volt, hogy minden szempontból felejthetetlenné tegyék a lánybúcsút a barátnőjük számára. Ez a barátnő pedig nagyon szereti a virágokat. Innen jött nekik az ötlet, hogy a lánybúcsú Balaton melletti helyszínén mindent telepakolnak virágokkal. Nagyon kedves a gesztus, de őszintén engem meglepett, hogy egy vitorláson búcsúztatják az igazi leány életet.

Miután felvettem a rendelésüket, el is kezdtem az interneten böngészni. Lánybúcsú Balaton címszóval kerestem, így ki is adta a helyszínt, ahol valószínűleg ők is tartják az eseményt.

Kifejezetten jutányos áron lehet már hajót bérelni ilyen eseményekre. Nekem először unalmas, buta ötletnek tűnt, de aztán megnéztem, mik vannak benne az árban. Nagyon meggyőzött. Hajókázás, buli belépők és persze az este elmaradhatatlan támogatója: rengeteg alkohol. Az esti buli előtt nem is lehetne extravagánsabb helyen alapozni. A vitorlás tökéletesen megfelel a célnak. Együtt lehetünk a barátnőinkkel, anélkül, hogy bárki is megzavarná a mókát.

Ilyenkor, ősszel egy kicsit rizikós programnak tűnhet, hiszen esőben vitorlázni nem olyan élvezetes.

Az oldalon, ahol a programot találtam, erre is kínálnak alternatívát, hogyha rossz idő van, akkor a cég saját bárjában mulathatják ét az éjszakát!

Kicsit elkalandoztam, én is szívesen mennék egy vitorlás-partira. Nagyon szerencsés a hölgy, akinek itt lesz a lánybúcsúja.

Később mikor egy barátnőmmel beszélgettem, aki Siófokról költözött fel a fővárosba, megemlítettem neki, hogy milyen jó ötlet ez a virággal feldíszített vitorlás a Balatonon. Nagyon szerencsés, akinek a barátnői ilyen bulit szerveznek! Ő mondta, hogy egyébként ez egy elég megszokott dolog náluk, Siófokon nagyon sok ilyen, és hasonló lánybúcsút tartanak. A lánybúcsúk igen kedvelt helyszíne a Balaton, és főleg a mindig éber Siófok.

Sokan mennek oda az őszi időszakban is, sőt, azt mondta a barátnőm, akkor a legjobb. Még meleg van, még vannak turisták, de nincsen tömeg, nincsen túl meleg sem.

Az idő koraősszel a legjobb a hajókázáshoz, ilyenkor tiszta az idő, de nem kell a napszúrástól tartani, és nem is izzadnak a vendégek.

Furcsa, hogy mennyire sok szórakozási lehetőség van, amit nem ismerek. Azt hittem, mindent láttam már, de egy lánybúcsú Balatonon mégiscsak egészen különleges esemény. Főleg, hogy a cég, ahol láttam, több csomagot is ajánl a mulató hölgyeknek. Remélem, egyszer engem is meg fognak hívni egy ilyen lánybúcsúra. Talán ha férjhez megy a legjobb barátnőm, én is bedobom a hajókázós lánybúcsú ötletét.